Survival

Sinds vele jaren gaat Judo Vereniging Meijel samen met Judoclub Helden op survival in de Belgische Ardennen. Dit gebeurt altijd in de maand september. Op zaterdag vertrekken we met een aantal auto’s richting Sprimont. Hier aangekomen wordt de indeling van de tenten of zalen bekend gemaakt waarna de deelnemers ingedeeld worden in hanteerbare groepen, gezien we diverse activiteiten in een oude groeve gaan doen. Tijdens het groeve-parcours worden er diverse activiteiten gedaan zoals klimmen, abseilen, tokkelen, grotten-parcours, touwbrug, etc. De groepen worden samengesteld met personen die ongeveer dezelfde capaciteiten hebben. Ervaren deelnemers bij ervaren deelnemers en gevorderden bij gevorderden.

survi-large

Enkele andere groepen gaan een activiteit buiten doen zoals fietsen, steppen, wandeltocht, etc. Nadat alle groepen met de activiteiten klaar zijn wordt er een gezamenlijke barbecue georganiseerd om de innerlijke mens te versterken. Als de BBQ is afgelopen, worden er met steenkool een gezellig kampvuur gemaakt. Degenen die een muziekinstrument kunnen bespelen en dit hebben meegebracht, zorgen voor een muzikale noot. Altijd gezellig. Die gezelligheid zorgt er ook voor dat we vaak tot in de late uurtjes doorgaan.

Op zondag worden we meestal op een niet al te aangename wijze (dus met veel kabaal) wakker gemaakt!! Nadat iedereen uit de veren is volgt een stevig ontbijt en zoals het ook hoort volgt hierna de grote schoonmaak en worden alle spullen weer in de auto’s geladen. Als alles klaar is gaan we met z’n allen naar Weert waar we lekker een paar uurtjes kunnen zwemmen. Als afsluiting wordt er nog een frietje gegeten waarna iedereen op de afgesproken locatie terug wordt gebracht.