Gedragsregels

Welkom bij Judo Vereniging Meijel

Judo is een leuke en veelzijdige sport, judo wordt wel eens tot de ‘vechtsporten’ gerekend. Bij judo draait het echter vooral om controle over lichaam en geest, discipline, samenwerking en respect, en uiteraard sportief plezier. Judo gaat dus niet om agressie, maar bouwt juist aan zelfvertrouwen, discipline en respect.  Judo is een leuke en gezonde manier van bewegen voor jongens, meisjes, jongeren en volwassenen en maakt hen weerbaar.

Judo is voor kinderen een leuke, maar zeker ook een opvoedkundige sport.  In de judoles leren kinderen om te gaan met winnen en verliezen en leren zij om respect en waardering te hebben voor elkaar.

 

Meedoen

Wie een keer komt meedoen, bijvoorbeeld vriendjes of vriendinnetjes, kan het beste een joggingbroek en shirt aan trekken met lange mouwen, zonder ritsen en knopen. Je kunt 4x gratis mee doen voordat je besluit of je lid wordt van de vereniging.

Persoonlijke hygiëne is belangrijk, daarom gelden er in de judozaal enkele regels:

  • Geen schoeisel en sokken op de judomat
  • Met slippers van en naar de judomat lopen
  • Een schoon judopak
  • Geen judopak aan bij binnenkomst. Omkleden in het kleedlokaal
  • Voor de les naar de wc gaan, niet tijdens de les
  • Schone handen en voeten en kortgeknipte nagels
  • Lang haar in een staart of vlecht dragen
  • Geen sieraden tijdens het sporten. Dus oorbellen liever thuis al uitdoen, zodat deze ook niet zoek raken.
  • Neem altijd een handdoek mee in de tas (er is gelegenheid om te douchen en eventueel voeten te wassen wanneer deze vies zijn alvorens de mat te betreden) vanzelf sprekend is natuurlijk dat na het douchen de kraan dichtgedraaid wordt en dat niet het hele kleedlokaal vol met water staat.

 

Het jongenskleedlokaal is nogal vol, daarom nemen de jongens de spullen in de tas mee naar de zaal, zodat de volgende groep ook ruimte heeft om zich om te kleden.

Indien iemand lid is geworden en nog geen judopak  heeft, kan dit bij de trainer besteld worden.

Als de judoka een tijdje lid van de vereniging is wordt de judoka benaderd om lid te worden van de judobond. Hierbij krijgt de judoka een judopaspoort waarmee hij/zij mee kan doen aan wedstrijden.

Voor alle vragen kunt u tijdens de training terecht bij iemand van het bestuur. Elke trainingsdag zal er iemand van het bestuur aanwezig zijn tussen 19.00 – 20.00 uur. Daarnaast kunnen vragen ook gesteld worden via secretaris@judomeijel.nl

Indien de judoka verhinderd is, graag afmelden bij secretaris@judomeijel.nl , of mondeling bij de trainer c.q. bestuurslid.

Wilt u meer weten over judo in het algemeen, hierbij een link van een filmpje dat door het klokhuis is uitgezonden: http://www.hetklokhuis.nl/tv-uitzending/2864/Judo
Opmerking: de puntentelling in het filmpje is veranderd vanaf begin 2017.

De actuele puntentelling is hier te vinden.

 

      Like us on Links: Judo Bond Nederland | Judo Club Helden

Copyright © 2013. All Rights Reserved.                                          Like us on Facebook    or contact us