Jeugdkamp

Elk jaar wordt in de maand mei een jeugdkamp georganiseerd samen met judoclub Helden. Dit kampweekend is bedoeld voor jeugd tot en met 13 jaar. Vooraf aan dit kampweekend wordt er door de organisatie een thema bepaald en met dit thema wordt een en ander opgezet. Het weekend begint op vrijdagavond. Bij aankomst gaat de jeugd eerst hun slaapplek inrichten. Hierna volgt meestal al een activiteit. Normaal gezien hebben de activiteiten met sport en spel te maken. Na de eerste activiteit wordt iedereen getrakteerd op een snack. Aansluitend beginnen we meestal een spokentocht die menig kinderhart sneller doet slaan (deelname is vrijwillig). Na deze angstaanjagende tocht is het bedtijd voor de jeugd. Meestal vallen ze pas na enkele uren in slaap want de stiekem meegebrachte zakken chips en snoep moeten toch op voordat de leiding erachter komt…
Zaterdag staat de hele dag in het teken van sport en spel. Meestal worden er team-activiteiten gepland en een speurtocht. Hierna gaan we lekker lunchen en daarna volgt er een groepsactiviteit. De avond is vrij voor diverse zelf in te vullen activiteiten. Als de mogelijkheid er is wordt geprobeerd om zaterdag laat in de middag te gaan zwemmen zodat iedereen weer fris terug komt op de kampplaats.

Op zondag worden alle kampeerspullen weer ingepakt en vindt de prijsuitreiking plaats. De kampplaats wordt weer netjes opgeruimd en gepoetst. Nadat dit is gebeurd worden de kinderen door hun ouders opgehaald en kunnen ze thuis lekker op de bank in slaap vallen.